A A A K K K
для людей із порушенням зору
Часовоярська міська територіальна громада
Донецька область, Бахмутський район

Внесено зміни до порядку та умов надання житлових субсидій

Дата: 24.11.2021 16:28
Кількість переглядів: 467

15 листопада 2021 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову №1184 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», якою внесено зміни до порядку та умов надання житлових субсидій. Внесеними змінами надано право на отримання субсидії особам, зокрема, у випадках:

- якщо у власності є саморобний транспортний засіб або мотоцикл вартістю менше чотирьох мінімальних заробітних плат, яким менше 5 років;

- якщо відсутні доходи у зв'язку з перебуванням у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею шестирічного віку (за висновком лікаря);

- у разі придбання житла за рахунок коштів, виділених з державного чи місцевого бюджету, при цьому такі кошти не враховуватимуться до сукупного доходу сім'ї під час обчислення субсидії.

Крім того, при визначенні права осіб на отримання житлової субсидії не враховуватимуться житлові приміщення, які розташовані у селищах міського типу, а також ті, на які оформлено заповіт, за умови, що таке житло не здається в оренду. До відповідних змін це стосувалося лише другого житла, розташованого в сільській місцевості.

Також зазначеною постановою змінено загальну суму заборгованості зі сплати за житлово-комунальні послуги, за наявності якої житлова субсидія не призначалась. До внесених змін ця сума становила 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 грн). Відтепер житлова субсидія не призначатиметься у разі наявної простроченої понад три місяці заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, строк позовної давності якої не минув і загальна сума якої перевищує 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (680 грн).

Зазначені критерії переглянуто за результатами практичної реалізації діючого порядку надання житлової субсидії, що особливо актуально на початку опалювального періоду.

Звертаємо увагу, що громадяни, яким було відмовлено у призначенні житлової субсидії із зазначених причин, мають право повторно звернутись за її отриманням.

Слід зазначити, що у разі звернення за оформленням житлової субсидії протягом двох місяців від початку опалювального періоду, субсидія призначається з початку такого опалювального періоду.

За консультаціями щодо призначення субсидії громадяни можуть звертатися до відділу з питань соціального захисту населення Часовоярської міської ради (м. Часів Яр, вул. Цілинників, 2, тел. +380997120359).

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь