A A A K K K
для людей із порушенням зору
Часовоярська міська територіальна громада
Донецька область, Бахмутський район

АНАЛІЗ стану травматизму і професійних захворювань на підприємствах, установах, організаціях м. Бахмут і Бахмутського району за 2021 рікЗа 2021 рік на підприємствах, в організаціях і установах м.Бахмут і Бахмутського району сталось 167 нещасних випад

Дата: 18.01.2022 11:40
Кількість переглядів: 251

За 2021 рік на підприємствах, в організаціях і установах м.Бахмут і Бахмутського району сталось 167 нещасних випадків та випадків захворювання медичних працівників на гостру респіраторну вірусну хворобу COVID-19, які підлягають розслідуванню. Кількість нещасних випадків, які сталися на виробництві - 18. В них постраждало 20 осіб, з яких 3 особи - померли. Закінчено розслідування за 14 випадками, з яких 9 визнані страховими і за ними складено акти форми Н-1/П. Зареєстрований 1 груповий нещасний випадок, який стався на ДП «АРТЕМСІЛЬ». Випадки профзахворювань в 2021 році не зареєстровані. Найбільша кількість нещасних випадків – 4, в тому числі груповий нещасний випадок, який  стався на ДП «АРТЕМСІЛЬ». Випадки смерті на виробництві зареєстровані у Філії «Автодор №3», ДП «АРТЕМСІЛЬ», ТОВ «ТБК"СХІД». Один з померлих працював за цивільно-правовим договором.

Зареєстровано 159 випадків захворювання медичних працівників на гостру респіраторну вірусну хворобу COVID-19, які сталися в медичних закладах. Розслідувано 151 випадок захворювання, з них 37 страхових.  За ними складено акти форми Н-1/П. По іншим випадкам триває розслідування.   

Нещасних випадків на підприємствах приватної власності та підприємствах агропромислового комплексу не зареєстровано. 

В порівнянні з 2020 роком кількість зареєстрованих нещасних випадків, що сталися на виробництві, скоротилася на 5 випадків. Кількість захворювання медичних працівників на гостру респіраторну вірусну хворобу COVID-19 скоротилась на 23 випадки, але кількість групових нещасних випадків зросла на 100%. Кількість нещасних випадків, які сталися в навчальних закладах однакова - по 1 випадку. Збільшилась кількість підприємств, на яких сталося по декілька нещасних випадків (ДП «АРТЕМСІЛЬ», КНП «БЛІЛ м. Бахмут, КП «Бахмутелектротранс»).

Таким чином, в 2021 році, порівняно з 2020 роком, травматизм кількісно зменшився, хоча і залишається досить високим.

В межах профілактичної роботи щодо контролю за створенням безпечних і нешкідливих умов праці, зменшенню рівня травматизму на виробництві Бахмутським міським відділенням здійснено 13 планових перевірок підприємств, в результаті яких виявлено 266 порушень законодавчих актів про охорону праці. За результатами перевірок видані подання керівникам підприємств та отримано інформацію про їх усунення. Разом з тим керівники деяких підприємств не вважають за необхідне своєчасно усувати виявлені під час перевірок недоліки та надавати відповіді про їх усунення. Одне з таких підприємств Соледарське комунальне виробничо-ремонтне житлове підприємство "РЕМОНТНИК».

Шановні роботодавці! Не слід забувати про Вашу персональну відповідальність за порушення законодавства з охорони праці та невиконання приписів (розпоряджень) посадових осіб органів виконавчої влади з нагляду за охороною праці. Юридичні та фізичні особи, які відповідно до законодавства використовують найману працю, притягаються органами виконавчої влади з нагляду за охороною праці до сплати штрафу в порядку, встановленому законом. Кожне порушення вимог чинного законодавства з охорони праці може привести до нещасного випадку. Немає нічого дорожчого за людське здоров'я та життя. Фінансування навчання з охорони праці, медичних оглядів, атестацій робочих, закупівля спецодягу та спецвзуття не збанкрутує Ваше підприємство, а здоров'я, або навіть життя збереже. ПАМЯТАЙТЕ ПРО ЦЕ!

Бахмутське міське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування

України в Донецькій області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь