A A A K K K
для людей із порушенням зору
Часовоярська міська територіальна громада
Донецька область, Бахмутський район

Звіт начальника Часовоярської міської військової адміністрації Сергія ЧАУС про роботу за 2022 рік

Дата: 25.01.2023 10:47
Кількість переглядів: 259

Інформація

про стан виконання бюджету Часовоярської міської територіальної громади Донецької області

за 2022 рік

Відповідно до статті 77 Бюджетного кодексу України бюджет Часовоярської  міської територіальної громади на 2022 рік був затверджений рішенням міської ради від 22.12.2022 № 7/24-270 «Про  бюджет Часовоярської міської територіальної громади на 2022 рік».

Виконання бюджету територіальної громади до 24 лютого 2022 року та під час дії правового режиму воєнного стану здійснювалося виконавчим комітетом Часовоярської міської ради,  а після утворення Указом Президента України від 04.07.2022  № 469/2022 «Про утворення військових адміністрацій населених пунктів у Донецькій області» військовою адміністрацією відповідно до повноважень, наданих Законом України "Про правовий режим воєнного стану", з урахуванням повноважень,  передбачених постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2022 року № 252 «Деякі питання формування та виконання місцевих бюджетів у період воєнного стану».

Протягом дії правового режиму воєнного стану видатки бюджету територіальної громади здійснювалися з урахуванням черговості платежів, встановленої постановою Кабінету Міністрів України від 09.06.2021 № 590 «Про затвердження Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану».

За 2022 рік до загального фонду бюджету Часовоярської міської територіальної громади надійшло 52,07 млн грн власних та закріплених доходів, що на 14 % або на 6,42 млн грн більше у порівнянні з 2021 роком, в тому числі в результаті зарахування (відповідно до положень статті 28 Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» з метою сталого проходження опалювального періоду 2021/2022 років) додаткових 4 % податку на доходи фізичних осіб в сумі 2,01 млн грн.

Позитивна динаміка виконання бюджету в умовах воєнного стану, зумовлена сплатою місцевих податків та зборів, а саме земельного та єдиного податку та  тимчасовою сплатою податковими агентами до бюджету Часовоярської  громади податку на доходи фізичних осіб з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, одержаних військовослужбовцями та особами рядового і начальницького складу.

За 2022 рік до загального фонду бюджету Часовоярської міської територіальної громади надійшло 40,11 млн грн міжбюджетних трансфертів з державного бюджету, в тому числі базова дотація – 17,34 млн грн або 100% до плану.

Видаткова частина загального фонду бюджету міської територіальної громади з урахуванням видатків, що здійснюються за рахунок трансфертів з бюджетів інших рівнів, виконана в сумі 70,07 млн грн, з них на утримання бюджетних установ соціально-культурної сфери (заклади освіти, охорони здоров’я, культури, фізичної культури та спорту, соціального захисту) спрямовано 45,5 млн грн.

В умовах збройної агресії Російської Федерації проти України, Часовоярською міською військовою адміністрацією було забезпечено своєчасну та у повному обсязі виплату заробітної плати працівникам бюджетної сфери із нарахуваннями на неї по закладах, що фактично здійснювали свою діяльність, а також оплату простою (з урахуванням особливостей, внесених з цього питання до законодавчих та нормативно-правових актів в умовах дії правового режиму воєнного стану).

Значна кількість населення Часовоярської міської територіальної громади, особливо в умовах воєнного стану,  потребує різних видів соціальної підтримки, допомоги або соціального обслуговування. Загальна сума видатків бюджету, в тому числі за рахунок трансфертів, на надання пільг та соціальне забезпечення населення громади в 2022 році складає 0,388 млн грн.

Крім того, згідно із законодавчо визначеними повноваженнями щодо залучення коштів місцевих бюджетів на виконання місцевих програм  були передбачені кошти для впровадження повноважень місцевих органів влади в різних сферах діяльності, в тому числі з урахуванням впливу правового режиму воєнного стану.

Так, для забезпечення населення Часовоярської міської територіальної громади якісними комунальними послугами, на виконання Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та постачання гарячої води в опалювальному періоді 2021/2022 років, підготовку до опалювального сезону 2022/2023 років в умовах активних бойових дій на території області, нестабільного постачання електричної енергії було спрямовано 2,01 млн грн для надання фінансової підтримки підприємствам, що входять до складу ОКП «Донецьктеплокомуненерго» та КП «Компанія «Вода Донбасу» та надають послуги населенню та закладам бюджетної сфери територіальної  громади шляхом передачі трансферту до обласного бюджету. За рахунок цих коштів, в першу чергу, забезпечена виплата заробітної плати працівникам цих підприємств та оплата ними за спожиті енергоносії.

На виконання Програми фінансової підтримки комунального підприємства Виробниче ремонтно-житлове підприємство м. Часів Яра  на 2022 рік, затвердженої рішенням Часовоярської міської ради від 22.12.2021 №7/24-258 в продовж 2022 року комунальному підприємству надана фінансова підтримка на здійснення статутної діяльності (утримання в належному стані житлового фонду громади, благоустрій території) та для забезпечення виплат заробітної плати працівникам під час воєнного стану. Загальна сума видатків складає 5,8 млн грн.

Також за рахунок  міського бюджету спрямовано кошти на заходи із запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій, виконання першочергових заходів підготовки території відповідних адміністративно-територіальних одиниць до оборони в особливий період в загальній сумі 3,2 млн грн. в тому числі на ліквідацію пошкоджень об’єктів комунальної власності громади, житлового фонду, закладів освіти та культури що постраждали в результаті обстрілів території громади з боку держави-агресора, формування матеріального резерву для реагування та ліквідації надзвичайних ситуацій; придбання запасних частин та палива для транспорту задіяного в евакуації населення та доставки гуманітарної допомоги в громаду. В рамках підготовки громади та населення до зимового періоду, проведено закупівлю електрообігрівачів, буржуйок, булерянів, вугілля та деревини паливної. В умовах постійного відключення світала, придбано генератори та зарядну станцію. За кошти міського бюджету облаштовано пункти незламності.

Крім того, за рахунок коштів бюджету територіальної громади відповідно до Програми економічного і соціального розвитку території Часовоярської міської територіальної громади на 2022 рік, затвердженої рішенням Часовоярської міської ради від 22.12.2021 №7/24-268, із внесеними до неї змінами, здійснювалися заходи з територіальної оборони,  а також з метою  посилення зміцнення обороноздатності держави в межах повноважень, наданих законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про правовий режим воєнного стану», «Про основи національного спротиву» та іншими, а також враховуючи тимчасову сплату податковими агентами до бюджету сільської, селищної, міської територіальної громади податку на доходи фізичних осіб з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, одержаних військовослужбовцями та особами рядового і начальницького складу, була надана підтримка військовим формуванням, утвореним відповідно до законів, та іншим державним органам, що наразі забезпечують відсіч збройній агресії Російської Федерації проти України на території області.

У 2022 році було організовано та здійснено роботу із безоплатного забезпечення деревиною паливною населення Часовоярської міської територіальної громади як такої, територія якої є прилеглою до зони проведення воєнних (бойових) дій, зокрема за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету на зазначені цілі витрачено 0,49 млн грн, за рахунок власних коштів бюджету територіальної громади – 0,39 млн грн.

Надання адміністративних послуг

До 24.02.2022 через Центр надання адміністративних послуг Часовоярської міської ради надавалось 232  адміністративні послуги.

В період дії воєнного стану фактично відділ надання адміністративних послуг Часовоярської міської ради не працює, але відділами та спеціалістами міської ради й надалі надається 36 адміністративних послуг.

 

Житлово-комунальне господарство

З дня початку повномасштабної військової агресії Російської Федерації проти України на території громади зруйновано або пошкоджено такі об’єкти житлово-комунального господарства:

- житлового фонду – 285 будинків;

- водопровідно-каналізаційного господарства – 1;

- теплового господарства – 2.

Для сталого проходження осінньо-зимового періоду 2022-2023 років було придбано:

  • для  пунктів обігріву населення:
  • Вугілля – 110т ;
  • Дрова – 260 м3;
  • для облаштування пунктів обігріву в підвалах багатоповерхових будинків:
  • пічей-буджуйок – 80 штук;
  • пічей-булер`ян – 10 штук.

Для безоплатного забезпечення паливною деревиною населення було закуплено за рахунок коштів субвенції 274,5 м3 паливної деревини. Обсяг наданої деревини населенню складає – 100 м3 (100 домогосподарств).

Дорожнє господарство, транспорт та зв’язок

Виходячи  з безпекової ситуації в громаді, ремонтні роботи автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у Часовоярській міській територіальній громаді за 2022 рік не проводились.

Пасажирські перевезення на міських та приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території однієї територіальної громади не здійснюються.

Громада забезпечена мобільним зв’язком та інтернетом. Але у періоди відключення електроживлення є ймовірність відсутності мобільного зв’язку та інтернету, що пов’язане з недостатньою кількістю генераторів в громаді.

Освіта

У зв’язку з надзвичайною ситуацією воєнного характеру, з метою збереження життя учасників освітнього процесу, з 01 вересня 2022 навчального року організовано освітній процес у закладах загальної середньої освіти Часовоярської міської ради з використанням технологій дистанційного навчання 100%. 

В закладах загальної середньої освіти громади послуги дітям з особливими освітніми потребами та організація інклюзивного навчання надається 100%, працює 6 інклюзивних класів, в яких навчається 9 дітей з особливими освітніми потребами.   

 Робота з дітьми, які залишилися на території громади проводиться дистанційно, залучені всі діти, освітні консультаційні пункти поки що не створені.

Психологічна підтримка всіх учасників освітнього процесу - , 100% охоплення, залучено до роботи практичні психологи та соціальні педагоги, створені необхідні умови для роботи фахівців.

 Евакуація учасників освітнього процесу становить 59%, які евакуйовані у більш безпечні регіони.

Заклади освіти укриттями облаштовані не в повному обсязі, які мають такі комунікації, як інтернет, електропостачання. Укриття в ЗЗСО № 15 забезпечено місцями для сидіння, питною водою, первинними засобами пожежогасіння, засобами надання першої медичної допомоги.

На випадок критичних проблем, пов’язаних з порушенням нормальних умов життєдіяльності населення, згідно розпорядження начальника Часовоярської міської військової адміністрації від 04.11.2022 № 68 «Про затвердження пунктів обігріву населення Часовоярської міської територіальної громади» на базі закладу філії «Калинівська гімназія» Часовоярського опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів» №17 створено пункт обігріву населення.

Стан евакуації матеріально-технічних цінностей складає 50% від загальної кількості цінного обладнання. Для збереження майна закладів освіти організована евакуація матеріальних цінностей (мультимедійне обладнання, побутова техніка, електротехніка, залишились меблі).

Закупівля шкільних автобусів не здійснювалася, автобуси використовуються для евакуації населення та підвозу гуманітарної допомоги.

В результаті воєнних дій та прямих влучень поряд з територіями освітніх закладів вибуховою хвилею було частково пошкоджено 3 заклади (Часовоярський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 15; заклад дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу № 48 «Дзвіночок», заклад дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу № 32 «Лісова казка».

Фінансування закладів освіти громади в 2022 році здійснювалось за рахунок міського бюджету та за рахунок коштів освітньої субвенції, відповідно до законодавства. Загальна сума видатків складає 35,96 млн грн. в тому числі за рахунок освітньої субвенції 17,57 млн грн.

Соціальний захист населення

           Комунальна установа «Центр надання соціальних послуг Часовоярської міської ради» (далі - Центр) - є комплексним закладом соціального захисту населення, структурні підрозділи якого провадять соціальну роботу та надають соціальні послуги  сім’ям/особам, які належать до вразливих груп населення та/або перебувають у складних життєвих обставинах. Центр був створений  згідно з рішенням Часовоярської міської ради від 17.02.2021 № 7/8-72.

Незважаючи на воєнні дії, які ведуться на території нашої держави, КУ «ЦНСП Часовоярської міської ради» працювала протягом всього звітного року.  

    До складу КУ «ЦНСП Часовоярської міської ради» входять два відділення: відділення соціальної допомоги вдома та відділення соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю.

        Станом на 01.01.2023 кількість виявлених КУ «ЦНСП Часовоярської міської ради» громадян, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують надання соціальних послуг – 177 осіб, з них фактично охоплено обслуговуванням через відділення Центру – 177 осіб:

- у відділенні соціальної допомоги вдома обслуговано 130 осіб похилого віку та осіб з інвалідністю, яким, відповідно до державного стандарту та згідно з умовами договору, затвердженим графіком роботи, індивідуальним планом, 11 соціальними робітниками надавалось щоденно понад 40 різних видів соціальних послуг не лише у робочий час, а й у вихідні та святкові дні, а саме: доставка продуктів харчування і приготування їжі, забезпечення медикаментами, виклик лікаря, прання білизни і прибирання житла, допомога у дотриманні особистої гігієни, оплата за використані житлово-комунальні послуги та багато іншого. Пріоритетним напрямком у роботі, під час  бойових дій, стало забезпечення підопічних гуманітарною допомогою продуктами та предметами першої необхідності. Постійно проводилися бесіди щодо евакуації  в безпечні регіони;

- у відділенні соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю виявлено 47 осіб, яких було відвідано, складено акти оцінки потреб та надано наступні соціальні послуги: інформування; консультування; соціальна профілактика; соціальний супровід сімей/осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах; соціальний супровід сімей, у яких виховуються діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування.  Протягом 2022 року сім’ї, які перебували у складних життєвих обставинах та знаходилися під соціальним супроводом, самостійно евакуювалися, як на менш безпечну територію України, так і за її межі.

      З початку військової агресії Російської Федерації, під час реєстрації внутрішньо переміщених осіб на територію громади у відділі з питань соціального захисту населення Часовоярської міської ради, фахівцем із соціальної роботи КУ «ЦНСП Часовоярської міської ради» надавалися послуги у вигляді консультацій, проводилися роз’яснювальні бесіди, здійснювалася психологічна та  гуманітарна (продуктові набори, дитяче харчування) підтримка  в межах  своїх можливостей.

Нині, під час воєнних дій, кожна людина нашої країни відчуває страх за своє життя та за життя своїх близьких, тому головним завданням кожного – є дотримання заходів безпеки та збереження свого життя.

У вирішенні проблем соціального захисту населення пріоритетним є надання матеріальної підтримки, соціального забезпечення та соціальних послуг. Спеціаліст відділу з питань соціального захисту населення міської ради проводить консультаційна-роз’яснювальну роботу щодо змін діючого законодавства стосовно призначення житлових субсидій та інших видів державних соціальних допомог, здійснює прийом та опрацювання документів для призначення всіх видів соціальних допомог. Повний пакет документів передається для подальшого призначення та виплати всіх видів державних соціальних допомог за допомогою програмного комплексу «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада», який працює з 22.02.2021 року. До програмного комплексу підключені старостат та два робочих місця у відділі.

З метою сприяння створенню належних умов життєдіяльності для осіб з обмеженими фізичними можливостями, враховуючи Указ Президента України від 03 грудня 2015 року № 678/2015 «Про активізацію роботи щодо забезпечення прав людей з інвалідністю», на виконання розпорядження голови Донецької обласної державної адміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 14 березня 2017 року № 220 «Про організацію роботи із забезпечення прав осіб з інвалідністю», в Часовоярській міській територіальній громаді виконується план заходів щодо організації роботи із забезпечення прав осіб з інвалідністю.

Основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні і гарантії рівних з усіма іншими громадянами можливостей для участі в економічній, політичній і соціальній сферах життя суспільства, створення необхідних умов, які дають можливість особам з інвалідністю ефективно реалізувати права та свободи людини і громадянина та вести повноцінний спосіб життя згідно з індивідуальними можливостями, здібностями і інтересами визначені Законом України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні». Зокрема, матеріальне, соціально-побутове і медичне забезпечення осіб з інвалідністю здійснюється у вигляді грошових виплат (пенсій, допомог, одноразових виплат).

За даними органів охорони здоров'я на території Часовоярської міської територіальної громади зареєстровано 14 дітей з інвалідністю.

Управлінням складено реєстр дітей з інвалідністю та проведено анкетування з визначенням потреб дітей у реабілітаційних заходах. Станом 01.09.2022 до Управління надійшло 3 заяви від мешканців громади які мають медичні показання щодо забезпечення реабілітаційними послугами відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 27.03.2019 № 309 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю».

Рішенням від 22.12.2021 № 7/24-262 Часовоярьскою міською територіальної громади «Про затвердження комплексної програми соціального захисту пільгових категорій населення Часовоярської міської територіальної громади на 2022 рік», на підставі розпорядження голови Донецької обласної державної адміністрації, керівника Донецької обласної військово-цивільної адміністрації від 20 грудня 2021 року № 1270/5-21 «Про обласний бюджет 2022» надаються пільги на оплату житлово-комунальних послуг особам з  інвалідністю  по зору 1 та 2 груп, а також дітям з інвалідністю по зору. Таким чином, у 2022 році зазначені пільги надаються особам з інвалідністю  по зору 1 та 2 груп, а також дітям з інвалідністю по зору відповідно до вищевказаних рішень. З метою реалізації державної політики у сфері соціальної підтримки пільгових категорій населення та підвищення рівня соціального забезпечення  осіб з інвалідністю Рішенням від 22.12.2021 № 7/24-265 було прийнято  надати у 2022 році пільги по абонентній платі за користування квартирним телефоном у розмірі 50%  особам з інвалідністю по зору І та ІІ груп і членам їх родин, що проживають разом з ними (чоловік, дружина, неповнолітні діти до 18 років), які мешкають у Часовоярській міській територіальній громаді.

Одним із видів матеріальної підтримки є забезпечення ветеранів війни та осіб з інвалідністю різних категорій санаторно-курортним лікуванням. За рахунок коштів місцевого бюджету  санаторно-курортні путівки для ветеранів війни, осіб на яких поширюється чинність законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", «Про жертви нацистських переслідуван» та осіб з інвалідністю» в 2022 році громадяни не скористались своїм правом на оздоровлення через воєнні дії.

З метою безперешкодного доступу до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури району для осіб з інвалідністю в громаді постійно проводиться аналіз стану виконання запланованих робіт щодо усунення бар'єрів для безперешкодного доступу осіб зазначеної категорії до цих об'єктів.

На багатьох об'єктах соціальної інфраструктури громади були створені умови для безперешкодного доступу осіб з інвалідністю. Об'єкти містобудування, які обладнані засобами для безперешкодного доступу громадян з обмеженими фізичними можливостями: будинки органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, об'єкти соціального захисту, об'єкти охорони здоров'я, об'єкти культури, об'єкти освіти, фізкультурно-спортивні спорудження, фінансові установи, об'єкти торгівлі, аптеки, об'єкти житлово-комунального господарства.

У зв'язку із військовою агресією Російської Федерації проти України, а також активною фазою бойових дій в Часовоярській громаді багато споруд були вщент зруйновани або зазнали руйнувань різного ступеню.

Відповідно до рішень міської ради  здійснюється фінансування та планування видатків за рахунок коштів місцевого бюджету, зокрема:

- на надання матеріальної допомоги;

У громаді працює комісія з надання матеріальної допомоги окремим категоріям громадян Часовоярської міської ради з місцевого бюджету (одноразова матеріальна допомога на лікування або оперативне втручання, у тому числі для онко-, тяжко- та хронічнохворих громадян, членів сімей загиблих учасників АТО/ООС Захисників та Захисниць України, ВПО, на поховання безробітних громадян).

- на пільгові перевезення осіб, які мають відповідне право згідно із чинним законодавством;

- на забезпечення реалізації права на безплатний проїзд один раз на рік до будь-якого пункту України і назад автомобільним або повітряним, або залізничним, або водним транспортом з правом першочергового придбання квитків громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи;

- на виплату компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду;

       За рахунок місцевого бюджету виділяються кошти отримувачам  компенсації, які мешкають на території громади відповідно до порядку призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України, від 29.04.2004р. №558 та Порядку подання та оформлення документів, призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23.09.2020 №859. У 2022 році отримувачами компенсації є 25 осіб.

-  на підтримку внутрішньо переміщених осіб.

         Із початку повномасштабної війни Часовоярська громада прихистила понад 850 осіб. В першу чергу громада вирішувала такі завдання:

  • максимальне сприяння реєстрації ВПО;
  • створення зручних можливостей подання ВПО документів на отримання соціальних допомог;
  • надання продуктових наборів та питної води;
  • організація надання допомоги речами (постільна білизна, засоби гігієни);
  • сприяння наданню медичних послуг (налагодження контактів із сімейними лікарями, медичний огляд, відшкодування вартості життєво необхідних ліків);
  • організація надання освітніх послуг дітям дошкільного та шкільного віку, які віднесені до категорії ВПО.

         З метою соціального захисту внутрішньо переміщених осіб Урядом 20 березня 2022 року прийнято постанову № 332 «Деякі питання виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам». Станом на 01 січня 2023 року на обліку в управлінні перебувають 717 одержувачів зазначеної допомоги.          

         Однією з важливих задач на 2023 рік є ухвалення програм підтримки та інтеграції внутрішньо переміщених осіб на території Часовоярської громади. Зниження рівня соціальної напруженості серед ВПО і в суспільстві; сприяння інтеграції та соціальній адаптації таких осіб за новим місцем проживання; допомога в забезпеченні створення належних умов для життєдіяльності, прав та реалізації потенціалу; забезпечення соціальної, медичної, психологічної та матеріальної підтримки є основними завданнями  Програми на 2023 рік.

    Гуманітарний штаб Бахмутського району єднає вимушених переселенців та допомагає щодо їх соціальної адаптації на новому місці. З метою підтримки мешканців Бахмутського району, які покинули свої домівки, сприяння їх соціальній адаптації за ініціативою Бахмутської райдержадміністрації в межах роботи Гуманітарного штабу Бахмутського району в місті Дніпро була створена гуманітарна група «Бахмутський район єднає».

     Щоденно гуманітарною групою надається допомога з питань евакуації населення, здійснюється координація переселенців у м. Дніпро. Окрім соціальної та гуманітарної допомоги організовано надання первинної медичної допомоги. Вже в серпні наші земляки за необхідністю матимуть можливість прийти на прийом до медичного працівника, щоб перевірити тиск, рівень цукру в крові, зробити кардіограму.

      Завдяки спільній роботі Часовоярської міської військової адміністрації з міжнародними організаціями,  які наполегливо працюють, щоб забезпечити добробут своїх мешканців, 11 сімей, що евакуювались з Часів Яру до міста Дніпро, отримують допомогу у вигляді продуктових наборів та засобів гігієни.

     Також на сьогоднішній день є домовленість із представниками БФ «Право на захист» щодо надання переселенцям із Бахмутського району безоплатної юридичної допомоги з питань, що стосується внутрішнього переміщення, перетину кордону, соціальних виплат тим, хто постраждав від війни, й інших питань.

На протязі 2022 року громадою було залучено 700 тон гуманітарної допомоги: продукти харчування, засоби особової гігієни, постільні приналежності, медикаменти.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 № 328  «Деякі питання забезпечення населення продовольчими товарами тривалого зберігання в умовах воєнного стану»  в 2022 році в Часовоярській громаді сформовано та отримано 42997 продовольчих  наборів тривалого зберігання. Кожного місяця регулярно забезпечуються гуманітарною допомогою 4300 громадян, у тому числі 617 внутрішньо переміщені особи.

Відповідно до постанови  Кабінету Міністрів України від 19.03.2022 № 333 «Про затвердження Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану», зазначену допомогу за розміщення ВПО отримали власники житла на загальну суму 7472,4 грн.

Загальна сума видатків з усіх рівнів бюджету, в тому числі з урахуванням утримання  КУ «ЦНСП Часовоярської міської ради», по Часовоярській громаді за 2022 рік складає 2,55 млн грн.

Фізична культура та спорт

У зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України та  введенням воєнного стану в Україні КЗ спортивно-оздоровчого профілю «Стадіон «Авангард» у 2022 році працює як пункт обігріву відповідно до розпорядження начальника міської військової адміністрації .

Загальна кількість працівників закладу станом на 01.01.2023 – 9, із них працює – 4.

За 2022 рік участі у всеукраїнських і міжнародних змаганнях вихованці закладу не брали.

У сфері фізичної культури та спорту заборгованості з виплати заробітної плати працівникам на кінець звітного періоду немає, всі працівники були у щорічних основних відпустках та отримали матеріальну допомогу на оздоровлення.

На утримання установ фізичної культури та спорту з бюджету громади профінансовано 0,66 млн грн.

 

Культура

Комунальні заклади культури з вересня 2022 року на період дії воєнного стану призупинили свою освітню та культурну діяльність відповідно до наказу відділу культури, спорту, сім’ї та молоді Часовоярської міської ради від 15.08.2022 № 37/2.

КЗ «Школа мистецтв м. Часів Яр»: загальна кількість працівників станом на 01.01.2023 -11, всі знаходяться у відпустці без збереження заробітної плати на період дії воєнного стану, звільнилися у 2022 році – 8. Заклад організовано завершив освітній процес у 2021 – 2022 навчальному році у дистанційному форматі відповідно до чинного законодавства. З вересня 2022 року призупинено освітній процес у закладі, тому надання позашкільної мистецької освіти не здійснюється.

КЗ «Будинок культури Часовоярської міської територіальної громади», КЗ «Калинівський сільський Будинок культури Часовоярської міської територіальної громади» працюють як «Гуманітарні штаби» відповідно до розпорядження начальника міської військової адміністрації.

КЗ «Часовоярський історико-краєзнавчий музей» на період дії воєнного стану не працює, організована евакуація цінних експонатів в більш безпечне місце України.

КЗ «Часовоярська міська бібліотека», через складну без пекову ситуацію з читачами не працює, весь персонал знаходиться у відпустці без збереження заробітної плати.

По всім комунальним закладам культури заборгованості з виплати заробітної плати працівникам на кінець звітного періоду немає, всі працівники були у щорічних основних відпустках та отримали матеріальну допомогу на оздоровлення.

На утримання установ  культури  з бюджету громади в 2022 році  профінансовано 3,67 млн грн.

Враховуючи вищезазначене на низькому рівні знаходиться необхідність  збереження  і  розвиток  кадрового  потенціалу,  забезпечення  належних  соціальних  умов  для  працівників  культури,  адже  всі працівники галузі культури  та спорту не розпочали свою роботу з вересня місяця поточного навчального року. Під загрозу підпадає також залучення учнів, вихованців та місцевого населення різної вікової категорії до потреби в послугах закладів, особливо освітніх послуг.

Стан матеріально - технічного забезпечення закладів культури потребує оновлення та ремонту. У вересні 2022 року ворогом було пошкоджено та частково зруйновано будівлі двох закладів культури: КЗ «Школа мистецтв м. Часів Яр» та КЗ «Часовоярська міська бібліотека». Частково було пошкоджено КЗ «Будинок культури Часовоярської міської територіальної громади», який орендуємо.

Охорона здоров’я

КОМУНАЛЬНИМ НЕКОМЕРЦІЙНИМ ПІДПРИЄМСТВОМ «ЧАСОВОЯРСЬКА МІСЬКА ЛІКАРНЯ ПЛАНОВОГО ЛІКУВАННЯ»  у 2022 році з Національною службою здоров'я України був підписаний договір на 7 Пакетів:

  • Хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах;
  • Стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій;
  • Профілактика, діагностика, спостереження, лікування та реабілітація пацієнтів в амбулаторних умовах;
  • Стоматологічна допомога дорослим та дітям;
  • Езофагогастродуоденоскопія;
  • Мобільна паліативна медична допомога дорослим і дітям;
  • Стаціонарна паліативна медична допомога дорослим та дітям.

Загальна сума фінансування НСЗУ  – 17 056 733,00грн.

На території громади також надає медичні послуги населенню Часовоярська амбулаторія Бахмутської міської ради та фельдшерсько-акушерський пункт.

З міського бюджету профінансовано заходи Програми фінансової підтримки закладів охорони здоров’я на загальну суму 3,06 млн грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь