Часовоярська міська територіальна громада
Донецька область, Бахмутський район

ВІДБУЛАСЬ ОБЛАСНА НАРАДА ЩОДО ЕВАКУАЦІЇ ЦИВІЛЬНОГО НАСЕЛЕННЯ З ТЕРИТОРІЇ ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Дата: 11.10.2023 17:01
Кількість переглядів: 51

Фото без опису

 

 

11 жовтня начальник Часовоярської міської військової адміністрації Сергій Чаус узяв участь у нараді щодо евакуації цивільного населення, яку заступник голови Донецької ОВА Вадим Філашкін провів із керівниками місцевих військових адміністрацій та волонтерами благодійного фонду «Люкрейн».

 

Організація українців Люксембургу «Люкрейн» опікується гуманітарними проблемами в зоні ведення активних бойових дій. На нараді волонтери організації презентували дорожню карту евакуації людей. Зокрема, благодійники мають можливість розміщувати переселенців у тимчасовому хабі (від 5 днів до 5 років) із подальшим поселенням у більш безпечних регіонах. У Дніпрі вже працює пункт тимчасового перебування, де можуть розміститися до 60 осіб.

 

«Місія Евакуація», яку розпочали волонтери «Люкрейн», уже давно працює на Донеччині. Вони евакуювали 329 осіб. У команді є психологи і мобільна стоматологія, там вже прийняли 188 пацієнтів.

 

Сьогодні проблемним питанням залишається небажання людей залишати свої домівки, тому має бути проведена якісна інформаційна кампанія. Вадим Філашкін підкреслив, що люди мають бути впевнені в тому, що вони отримуватимуть соціальні виплати, що діти матимуть можливість навчатися, що буде вирішене питання працевлаштування.

 

На нараді обговорили логістику процесу: як і чим вивозити людей з-під обстрілів, де, на яких умовах і на який термін розміщувати переселенців.

Вадим Філашкін подякував волонтерам «Люкрейн» за допомогу у вирішенні гуманітарних питань на території Донецької області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь