Часовоярська міська територіальна громада
Донецька область, Бахмутський район

Головне управління ДСНС України у Донецькій області інформує

Дата: 01.02.2024 13:55
Кількість переглядів: 109

Фото без опису

Пам'ятка “ Добровільний пожежний рух”

Корисна інформація від Бахмутського районного управління ГУ ДСНС України у Донецькій області

Добровільний пожежний рух у дії. Як працює та як долучитися?

Життю та здоров’ю людей загрожують чимало шкідливих факторів. До цих факторів відноситься й пожежа. Вогонь створює загрозу життю і здоров’ю людей, навколишньому середовищу, призводить до матеріальних збитків.

За даними ДСНС, за 2023 рік лише в сільській місцевості та поза межами сільських населених пунктів України зареєстровано 32 372 пожежі, що становить 47,7 % від загальної кількості пожеж за весь рік. Унаслідок пожеж у селах загинули 698 людей, травмовано 527 людей. Смертність дітей унаслідок пожеж у селах склала – 27, травмовано на пожежах – 48 дітей.

Звідки такі страшні цифри? Статистика вказує на те, що підрозділи Державної пожежної охорони за викликом прибувають на місце пожежі у міській місцевості протягом 20 хвилин з моменту надходження повідомлення про пожежу, а в сільській місцевості час слідування до місця виклику іноді значно довший. За таких умов пожежі часто набувають піку свого розвитку, завдаючи непоправних збитків.

Яке рішення? Добровільна пожежна охорона

Нині в Україні активно створюють добровільні пожежні підрозділи. Утворюються вони з метою здійснення заходів із запобігання виникненню пожеж, їх гасіння, проведення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт. Якщо пояснювати простими словами, це команда з мотивованих жителів громади, які хочуть подбати про безпеку, свою та односельців. Вони не мають цілодобово чергувати, як це роблять професійні пожежні, не повинні йти з основного місця роботи, але мають техніку, спецодяг та спеціальні знання для оперативного реагування на небезпечні події, пожежі та надзвичайні ситуації.

Хто може бути членом добровільного пожежно-рятувального підрозділу?

Долучитися можуть громадяни будь-якої статі та професії, які досягли 18 років та за станом здоров'я здатні гасити пожежі, а також готові виконувати небезпечні роботи. Люди, які не відповідають цим критеріям або ж не бажають залучатись до небезпечних видів робіт, можуть стати учасниками таких підрозділів та допомагати з превентивними кампаніями. Пильнуйтеся та пильнуйте інших!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь