Часовоярська міська територіальна громада
Донецька область, Бахмутський район

ДЛЯ ВЕТЕРАНІВ І ЧЛЕНІВ ЇХ СІМЕЙ ПЕРЕДБАЧЕНА СИСТЕМА ВІДШКОДУВАННЯ ВАРТОСТІ ПОСЛУГ ІЗ ПСИХІЧНОЇ ДОПОМОГИ

Дата: 15.03.2024 13:23
Кількість переглядів: 47

Фото без опису

 

 

 

З метою надання безоплатної психологічної допомоги для ветеранів і членів їх сімей та забезпечення швидкого доступу цих осіб до кваліфікованої психологічної допомоги Міністерством у справах ветеранів України (далі – Мінветеранів) впроваджується трирівнева система організації та надання таких послуг:

 

перший рівень – соціально-психологічна підтримка та соціальні послуги, такі як соціальний супровід і адаптація, які надають соціальні працівники, помічники ветерана та інші особи, які пройшли відповідну підготовку;

 

другий рівень – психологічна допомога, яку можуть надавати психологи, які відповідають визначеним вимогам до фахівця;

 

третій рівень – включає комплексну медико-психологічну допомогу, яку забезпечують ліцензовані установи, в яких створено відповідні мультидисциплінарні команди, до складу яких входить мінімум чотири фахівця (1 лікар-психіатр і 3 психотерапевти/психологи).

 

Суб’єктом надання послуг другого рівня може бути юридична особа незалежно від форми власності та організаційно-правової форми, фізична особа – підприємець, які надають психологічну допомогу та з якими перебувають у трудових відносинах фахівці, або фізична особа – підприємець, яка відповідає вимогам до фахівця.

 

Суб’єктом надання послуг третього рівня можуть бути юридичні особи незалежно від форми власності та організаційно-правової форми, фізичні особи – підприємці, які надають комплексну медико-психологічну допомогу та:

1) провадять діяльність на підставі ліцензії на провадження господарської діяльності з медичної практики;

2) мають структурний підрозділ (центр психологічної реабілітації та/або травматерапії, або відділення медико-психологічної реабілітації тощо), укомплектований працівниками, що виконують роботу на підставі трудового договору (контракту) або за цивільно-правовими договорами, який забезпечує проведення мультидисциплінарною командою стаціонарної та/або амбулаторної, та/або дистанційної психологічної допомоги;

3) мають щонайменше один кабінет для прийому отримувачів послуг членами мультидисциплінарної команди та обладнане робоче місце у разі дистанційного надання послуг.

 

На другому та третьому рівнях Мінветеранів відшкодовуватиме вартість наданих послуг:

на другому рівні - 254,18 грн. (без ПДВ) – на одну особу протягом однієї години роботи одного фахівця із надання послуг в індивідуальній формі;

на третьому рівні - 153 100 грн. (без ПДВ) – ставка на місяць на одну команду з чотирьох фахівців за умови надання послуг із психологічної допомоги 50 і більше отримувачам послуг протягом місяця.

 

Детальніше про це читайте на сайті Донецької ОДА:

https://dn.gov.ua/news/dlya-veteraniv-ta-chleniv-yih-simej-peredbachena-sistema-vidshkoduvannya-vartosti-poslug-iz-psihichnoyi-dopomogi



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь