Часовоярська міська територіальна громада
Донецька область, Бахмутський район

ЖЕРТВ ОБСТРІЛУ МАРІУПОЛЬСЬКОГО ТЕАТРУ ВШАНУЮТЬ ПАМ'ЯТНИМИ АКЦІЯМИ ПО ВСІЙ КРАЇНІ

Дата: 16.03.2024 12:33
Кількість переглядів: 85

Фото без опису

 

 

 

16 березня 2022 року о 10.45 російські окупанти здійснили жорстокий акт тероризму, завдавши авіаудару по Донецькому академічному обласному драматичному театру (м. Маріуполь).

 

В театрі, який на той час став притулком для сотень мирних жителів, які вірили, що театр ніколи не стане об’єктом для нападу, російський літак скинув дві надпотужні бомби. Убивців не зупинив великий напис «Діти» на площі перед будівлею.

Більшість людей у підвалі театру загинули під завалами. У цей час у закладі переховувалася приблизно одна тисяча людей: дітей, жінок, немовлят. Театр загинув разом із глядачами, яких захищав від рашистської навали, залишившись вірним своєму глядачеві до останнього подиху...

 

Показовий теракт росії зі знищення Драмтеатру є уособленням долі всього Маріуполя. Саме бомбардування з літаків було, за згадками свідків, найбільшим жахом для людей, які виявилися заблокованими в місті та гинули під завалами будинків.

 

Нелюдський терористичний акт, вбивство сотень цивільних в театрі, стався в рамках російської кампанії залякування України. Росіяни в Маріуполі демонстративно порушили Міжнародне гуманітарне право, яке вимагає, щоб перед атакою військовослужбовці обов’язково переконалися, що вони не ціляться в цивільних осіб і цивільні об’єкти.

 

Донецькою обласною державною адміністрацією за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України 16 березня 2024 року до другої річниці трагедії ініційовано проведення мирної акції – день пам’яті жертв авіаудару в м. Маріуполь, під час якої пропонується перед центральним входом до театрів нанести напис «ДІТИ» та встановити лампадки на знак шани загиблих.

 

Уся театральна спільнота України об’єдналася в пам’ять про цю страшну трагедію в Маріуполі і доєднується до нашої акції.

Переконані, що єдність допомагає всім нам ставати сильнішими, зміцнювати свободу, рухатися до перемоги, яка неодмінно буде, а всі ті, хто причетний до цього жахливого злочину, не мають прощення і обов'язково будуть покарані.

 

Пам'ятаймо...

 

За матеріалами сайту Донецької облдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь