Часовоярська міська територіальна громада
Донецька область, Бахмутський район

Профілактика харчових отруєнь та гострих кишкових інфекцій напередодні великодніх свят

Дата: 30.04.2024 16:10
Кількість переглядів: 63

Великдень для героїв»: у Києві роблять особливі паски і ...

ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПРОФІЛАКТИКИ ХАРЧОВИХ ОТРУЄНЬ ТА ГОСТРИХ КИШКОВИХ ІНФЕКЦІЙ НАПЕРЕДОДНІ ВЕЛИКОДНІХ СВЯТ

 

    Готуючись до Великодня, ми часто заздалегідь купуємо продукти для святкового столу, який складається з великої кількість різноманітних страв. Щоб свята залишили після себе лише приємні спогади, Бахмутське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області нагадує, як убезпечитися від харчових отруєнь та мінімізувати ризик виникнення гострих кишкових інфекцій.

     Для цього потрібно дотримуватися наступних рекомендацій:  

При закупівлі харчових продуктів:

– купуйте продукти та продовольчу сировину (яйця, м’ясо, молочні продукти)  в спеціалізованих магазинах або на агропродовольчому ринку, оминайте місця стихійної торгівлі;

–  не купуйте продукти сумнівної якості;

– купуючи будь-які харчові продукти, завжди перевіряйте відповідність маркування, умови їх зберігання та терміни придатності;

– при купівлі фасованого харчового продукту також зверніть увагу на цілісність упаковки;

– не купуйте продукти завчасно, особливо ті, що швидко псуються.

 

При зберіганні харчових продуктів:

 

– дотримуйтеся умов зберігання харчових продуктів, які зазначені  на етикетці  (маркуванні), особливо це важливо для продуктів, які швидко псуються;

– належно зберігайте харчові продуктів у холодильнику (сирі та готові продукти зберігайте окремо);

– забезпечуйте  відповідні температурні режими зберігання  для замороженої та охолодженої продукції (м’яса, риби тощо).

Готуючи страви – пам’ятайте:

 

– перед початком приготування їжі завжди ретельно мийте руки з милом;

– для приготування страв використовуйте лише питну воду;

– придбане на ринках молоко потрібно кип’ятити;

– свіжі овочі та фрукти перед вживанням ретельно промийте проточною водою;

– використовуйте окремий розподільний інвентар (дошки, лотки, ножі, щипці, ложки і т.д.) для обробки сировини та готових до споживання харчових продуктів;

– продукти, які швидко псуються (варені ковбаси, м’ясні салати, салати, до складу яких входять яйця, молочні продукти тощо), зберігайте в холодильнику, дотримуйтесь встановлених термінів та умов зберігання.

    У випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання (біль у животі, блювання, діарея, підвищення температури тіла, слабкість) – не займайтеся самолікуванням, а негайно звертайтеся за допомогою до лікаря.

  Бажаємо перемоги і миру, спокою і добра вам і вашим близьким. Нехай ваші великодні кошики завжди будуть повні здоров’ям, щастям та міцною вірою у світле майбутнє!

 

Бахмутське районне управлiння Головного управлiння Держпродспоживслужби

в Донецькiй областi


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь